Retete

VINETE SAGANAKI

VINETE SAGANAKI



INGREDIENTE:
- 300 ml suc de roşii;
- 3 vinete;
- 20 ml ulei de măsline;
- o ceapă;
- 2 căţei de usturoi;
- oregano;
- 100 g brânză feta;
- sare, piper.

MOD DE PREPARARE:
Vinetele se taie rondele, se presară cu sare şi se lasă timp de 5 minute, la “odihnit”. După acest timp, se tampotează cu şerveţele de hârtie absorbante.

O tavă de cuptor se tapetează cu hârtie de copt şi, în ea, se aşează rondele de vinete care au fost unse, în prealabil, cu ulei de măsline. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius pentru 15 minute.

O tavă se unge cu ulei de măsline şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă sosul de roşii, sarea, piperul, oregano, usturoiul tocat şi se fierbe la foc mic timp de 7 minute.

În nişte vase termorezistente, se aşează vinetele coapte, sosul de roşii şi brânza feta sfărâmată. Se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

POFTĂ BUNĂ!


Reţetă inspirată de https://www.retetegrecesti.ro/.