Fiind zemoase şi parfumate, piersicile sunt unele dintre fructele preferate ale verii. Piersicile sunt bogate în vitamina A,C,E, antioxidanţi, caroten, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor.
Beneficiile consumului de piersici: - protejează vederea; - menţinerea unei greutăţi normale; - prevenirea apariţiei cancerului; - menţinerea colesterolului în parametri normali; - menţinerea unei digestii sănătoase; - îmbunătăţirea aspectului pielii; - reducerea inflamaţiei; - normalizează valorile tensiunii arteriale etc. Piersicile sunt indicate în diferite afecţiuni precum anemia, constipaţia, astmul, litiaza renală etc.
Valori nutriţionale pentru 100g piersici: - 39 kcal; - 7.8g glucide; - 0.9g proteine; - 0.3g lipide. Precauţii: Piersicile nu sunt recomandate persoanelor alergice la acest fruct şi nici persoanelor care suferă de diareea acută, cronică sau de gastrită hiperacidă.