Alimente si beneficii

Pepenele roșu

PEPENELE ROŞU

Supranumit şi “fructul îngerilor”, fără dar şi poate, pepenele roşu este fructul preferat al verii, niciunul dintre noi neputând să-i rezistăm parfumului inconfundabil.
Pepenele roşu este fructul care conţine cea mai mare cantitate de apă, dar este bogat şi în săruri minerale (potasiu, magneziu, fier, calciu etc.), în licopen, beta-caroten, vitamina A, C,E, D, B6, B1, fibre şi acid folic.

Beneficiile consumului de pepene roşu:
- stimulează diureza;
- hidratează şi remineralizează;
- are rol antioxidant;
- contribuie la scăderea în greutate;
- scade riscul de apariţie al bolilor cardiovasculare;
- îmbunătăţeşte digestia;
- previne apariţia cancerului;
- ameliorează durerile provocate de osteoartrită;
- previne apariţia litiazei renale etc.

Valori nutriţionale pentru 100g pepene roşu:
- 30 kcal;
- 7.6g glucide;
- 0.6g proteine;
- 0.15g lipide.





Bibliografie:
- (1) - https://doc.ro/dieta-si-sport/beneficii-pepene-rosu
- (2) - https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/beneficiile-miraculoase-ale-pepenelui-rosu-fructul-vedeta-al-verii-11116748/
- (3) - https://www.ghidnutritie.ro/articol/fructe/pepenele-rosu