Alimente si beneficii

GRAPEFRUIT

GRAPEFRUIT

Grapefruitul face parte din familia citricelor şi este bogat în vitamina A, vitamina C, potasiu, beta-caroten, licopen, pectină. Pulpa fructului poate fi albă, roşie sau roz, iar gradul de dulceaţă variază. Gustul amărui al grapefruitului este dat de o substanţă numită naringenină.
           
            Beneficiile consumului de grapefruit sunt:
- efectul anticancerigen;
- stimulează tranzitul intestinal;
- reduce nivelul colesterolului;
- efectul antioxidant:
- îmbunătăţeşte vederea;
- stimulează imunitatea;
- contribuie la scăderea în greutate;
- scade valorile tensiunii arteriale;
- reduce riscul apariţiei litiazei renale:
- protejează pielea împotriva efectelor negative ale razelor UV.

            Valori nutriţionale pentru 100g grapefruit:
- 42 kcal;
- 10.7g glucide;
- 0.77g proteine;
- 0.14g lipide.

            Precauţii:
            Consumul de grapefruit este contraindicat persoanelor care urmează tratamente cu medicamente antihipertensive, hipocolesterolemiante, anticoncepţionale, antidepresive, dar este contraindicat şi celor care urmează tratament pentru HIV/SIDA, alergii, infecţii, anxietate, tulburări de somn, afecţiuni hormonale etc.




            Bibliografie:
  1. - https://www.ghidnutritie.ro/articol/fructe/grapefruitul
  2. -https://doc.ro/dieta-si-sport/grepfrutul-alb-si-rosu-beneficii-diferente-si-contraindicatii