Grapefruitul face parte din familia citricelor şi este bogat în vitamina A, vitamina C, potasiu, beta-caroten, licopen, pectină. Pulpa fructului poate fi albă, roşie sau roz, iar gradul de dulceaţă variază. Gustul amărui al grapefruitului este dat de o substanţă numită naringenină. Beneficiile consumului de grapefruit sunt: - efectul anticancerigen; - stimulează tranzitul intestinal; - reduce nivelul colesterolului; - efectul antioxidant: - îmbunătăţeşte vederea; - stimulează imunitatea; - contribuie la scăderea în greutate; - scade valorile tensiunii arteriale; - reduce riscul apariţiei litiazei renale: - protejează pielea împotriva efectelor negative ale razelor UV.
Precauţii: Consumul de grapefruit este contraindicat persoanelor care urmează tratamente cu medicamente antihipertensive, hipocolesterolemiante, anticoncepţionale, antidepresive, dar este contraindicat şi celor care urmează tratament pentru HIV/SIDA, alergii, infecţii, anxietate, tulburări de somn, afecţiuni hormonale etc.