Cireşele sunt unele dintre fructele preferate ale verii, având un gust plăcut, dulceag şi sunt extrem de tentante. Le consumăm şi pentru a ne încânta papilele gustative, dar şi pentru a ne bucura de beneficiile vitaminelor şi a mineralelor pe care le conţin.
Cireşele sunt bogate în vitamina A, C, betacaroten, melatonină, bioflavonoide, dar şi în potasiu, fier, zinc, cupru şi mangan.
Beneficiile consumului de cireşe: - consumul îndelungat de cireşe previne cancerul datorită antoxidanţilor pe care îi conţin; - reduc inflamaţiile, nivelurile crescute ale colesterolului şi ale trigliceridelor; - previn apariţia diabetului zaharat, a gutei,a demenţei, a maladiei Alzheimer şi a bolilor cardiovasculare; - pot ameliora febra musculară instalată după un efort fizic intens; - sunt indicate în insomnii, în anxietate, migrene datorită melatoninei; - sunt benefice pentru sănătatea pielii, împotriva îmbătrânirii şi pentru imunitate datorită betacarotenului; - conferă saţietate; - reglează tensiunea arterială; - sunt recomandate celor care vor să slăbească; - sunt ideale pentru a avea un aspect sănătos şi strălucitor al părului etc.
Valori nutriţionale pentru 100g cireşe: - 87 kcal; - 22g glucide; - 0g lipide; - 1g proteine. Precauţii: Deşi au nenumărate beneficii pentru sănătate, fiţi atenţi la cantităţi! Întotdeauna doza face diferenţa dintre remediu şi otravă! :)