Alimente si beneficii

CIREȘELE

CIREŞELE

          Cireşele sunt unele dintre fructele preferate ale verii, având un gust plăcut, dulceag şi sunt extrem de tentante.  Le consumăm şi pentru a ne încânta papilele gustative, dar şi pentru a ne bucura de beneficiile vitaminelor şi a mineralelor pe care le conţin.

          Cireşele sunt bogate în vitamina A, C, betacaroten, melatonină, bioflavonoide, dar şi în potasiu, fier, zinc, cupru şi mangan.

          Beneficiile consumului de cireşe:
- consumul îndelungat de cireşe previne cancerul datorită antoxidanţilor pe care îi conţin;
- reduc inflamaţiile, nivelurile crescute ale colesterolului şi ale trigliceridelor;
- previn apariţia diabetului zaharat, a gutei,a demenţei, a maladiei Alzheimer şi a bolilor cardiovasculare;
- pot ameliora febra musculară instalată după un efort fizic intens;
- sunt indicate în insomnii, în anxietate, migrene datorită melatoninei;
- sunt benefice pentru sănătatea pielii, împotriva îmbătrânirii şi pentru imunitate datorită betacarotenului;
- conferă saţietate;
- reglează tensiunea arterială;
- sunt recomandate celor care vor să slăbească;
- sunt ideale pentru a avea un aspect sănătos şi strălucitor al părului etc.

          Valori nutriţionale pentru 100g cireşe:
- 87 kcal;
- 22g glucide;
- 0g lipide;
- 1g proteine.
         
Precauţii:
Deşi au nenumărate beneficii pentru sănătate, fiţi atenţi la cantităţi! Întotdeauna doza face diferenţa dintre remediu şi otravă! :)






Bibliografie:
  1. - https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/cirese-beneficii-sanatate-slabire-insomnie-si-ten-fara-riduri-10959526/
  2. - https://doc.ro/dieta-si-sport/cirese-beneficii-si-recomandari