Alimente si beneficii

Carnea de miel!

CARNEA DE MIEL


            Carnea de miel este consumată, în special, cu prilejul sărbătorilor pascale şi, deşi, cu toţii ştim că se digeră foarte greu, azi vom afla beneficiile ei aduse organismului uman.

            Carnea de miel este bogată în fier, magneziu, zinc, fosfor, calciu, seleniu, acizi graşi omega 3, dar şi vitamine din complexul B.
           
            Beneficiile consumului cărnii de miel:
- este ideală pentru persoanele care vor să câştige masă musculară;
- este benefică pentru sportivii care se recuperează după competiţii, dar şi pentru persoanele care se refac după inetrvenţii chirurgicale;
- previne apariţia bolilor cardiace;
- previne apariţia anemiei feriprive;
- stimulează imunitatea;
- este recomandată persoanelor diabetice sau celor care suferă de oboseală cronică;
- este recomandată persoanelor subponderale;
- creşte potenţa la bărbaţi şi poate ajuta tratarea sterilităţii la femei;
- ajută la menţinerea aspectului tânăr al pielii etc.

            Valori nutriţionale pentru 100g pulpă de miel:
- 204 kcal;
- 28.4 g proteine;
- 9.2g lipide.

            Precauţii:
Carnea de miel este de evitat de persoanele care suferă de afecţiuni hepatice, pancreatice sau renale.
Pentru a ne bucura la maxim de beneficiile cărnii de miel, e de preferat să o preparăm la cuptor şi să o servim alături de legume sau salată


Bibliografie:
  1. - https://www.sfatulmedicului.ro/Diete/7-beneficii-ale-consumului-carnii-de-miel_16013
  2. - https://www.dentirad.ro/beneficii-nutritionale-regasite-in-carnea-de-miel/
  3. - https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/sfaturi-practice/beneficiile-carnii-de-miel-previne-anemia-si-trateaza-sterilitatea.html
- https://cronometer.com/#diary